De mediator helpt een vechtscheiding te voorkomen

Heeft u besloten uit elkaar te gaan? Dan moet er veel geregeld worden. En in de wirwar van emoties die een scheiding vaak met zich meebrengt, is het best lastig om de juiste beslissingen te nemen. Beslissingen waar u beiden achter staat. Dan helpt het als een onafhankelijke, objectieve bemiddelaar u begeleidt. Zodat u op een goede en respectvolle manier kunt scheiden en uw echtscheiding geen vechtscheiding wordt. Van der Laan helpt u graag als bemiddelaar.

Samen werken aan een nieuwe toekomst

Mediation is gericht op het verbeteren van wederzijds begrip. Zeker als u samen kinderen hebt, is het belangrijk om goed in contact met elkaar te zijn en te blijven. Een mediator heeft geleerd om een emotioneel proces als een scheiding te begeleiden. Het doel is niet om u weer bij elkaar te brengen, maar wel om begrip voor elkaar te realiseren en te werken aan een nieuwe toekomst. Gescheiden van elkaar, maar waar nodig (omwille van de kinderen) met elkaar. Mediation leidt vaak tot een betere omgangsregeling met de kinderen.

De voordelen van mediation bij echtscheiding

De mediator geeft structuur aan het proces van scheiding. De mediator begeleidt u door alle emoties, maar zorgt er ook voor dat de zakelijke afspraken goed geregeld en vastgelegd worden.

De voordelen van mediation bij echtscheiding nog even op een rijtje:

  • Mediation is goedkoper en sneller dan een rechtszaak.
  • Ervaring leert dat de samen gevonden oplossing beter 'houdbaar' is dan een door de rechter opgelegde uitspraak.
  • Mediation helpt u bij het verwerken van alle emoties die een scheiding met zich meebrengt.
  • Mediation brengt de communicatie weer op gang, zodat u ook in de toekomst 'samen' verder kunt als ouders.

Waarom kiezen voor Van der Laan notariaat & mediation?

Als u Van der Laan inschakelt als mediator komt daar nog het voordeel bij dat Van der Laan ook de rol van notaris op zich kan nemen. Van der Laan in de rol van mediator bemiddelt. Van der Laan in de rol van notaris zorgt ervoor dat de afspraken worden vastgelegd in een notariële akte: het convenant.

De kracht van het convenant

De rechter buigt zich over het echtscheidingsverzoek en beoordeelt het convenant inhoudelijk. Om het nakomen van de gemaakte afspraken af te dwingen, hoeft u na de echtscheiding niet opnieuw naar de rechter. De kracht van het convenant is namelijk dat de uitvoering ervan kan worden afgedwongen met behulp van een deurwaarder. Dat noemen we vatbaar voor executie, oftewel gedwongen uitvoering.

Regel alle zaken op één adres

Met alleen het convenant bent u er vaak nog niet. Daarna moet het convenant nog worden uitgevoerd. Ook daar kan de notaris bij helpen. Dat is niet nodig als u alleen de inboedel hoeft te verdelen, maar als er bijvoorbeeld een eigen woning of een eigen bedrijf in het spel is, moet er een akte van verdeling komen. Die kan notaris Van der Laan voor u opstellen. Zo weet u zeker dat de gemaakte afspraken goed worden uitgevoerd. Met Van der Laan als mediator én notaris regelt u dus alle zaken op één adres.

Hoe verloopt een mediationtraject bij Van der Laan?

Wilt u zich beiden inzetten om samen tot een oplossing te komen? Dan heeft u de eerste stap al gezet op weg naar een succesvolle mediation. Het mediationtraject bij Van der Laan verloopt volgens een aantal stappen.

Lees verder over de aanpak van Van der Laan bij bemiddeling bij echtscheiding.

Neem contact met ons op

Wilt u weten of Van der Laan notariaat & mediation uw conflict kan helpen oplossen? Maak dan vrijblijvend een afspraak of kom eens langs tijdens ons gratis en vrijblijvend inloopspreekuur. Bent u benieuwd wat het inschakelen van Van der Laan als mediator u gaat kosten? Lees dan eerst verder over de kosten van een mediationtraject.

Lees ook de column Gelukkig getrouwd, maar toch...