De notaris als bemiddelaar bij conflicten

Wilt u voorkomen dat uw echtscheiding uitloopt op een slepend juridisch conflict? Of hebt u ruzie met uw familie over de verdeling van een erfenis en komt u er samen niet uit? Denk dan eens aan de notaris als bemiddelaar. De notaris is onafhankelijk en weet bovendien alles over familierecht. Een heel logische keuze dus als u iemand zoekt die kan bemiddelen bij uw conflict. Daarom zijn wij Van der Laan notariaat en mediation. Wij helpen u graag een oplossing te zoeken waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden.

Wat is mediation precies?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling, waarbij mensen proberen een conflict met elkaar op te lossen, met hulp van een bemiddelaar: de mediator. De mediator helpt de communicatie op gang te brengen en begeleidt de onderhandelingen. Het mediationproces maakt duidelijk wat de echte belangen van iedereen zijn en helpt oplossingen te bedenken en afspraken te maken, waarin alle partijen zich kunnen vinden. Mediation is dus geen strijd tegen elkaar, maar het vinden van oplossingen met elkaar. Daarom wordt mediation ook wel bemiddeling genoemd.

De voordelen van mediation

  • Mediation is goedkoper en sneller dan een rechtszaak.
  • Mediation brengt de communicatie weer op gang, zodat u samen verder kunt.
  • Mediation helpt u bij het verwerken van emoties.
  • Mediation maakt creatieve oplossingen mogelijk.
  • Mediation helpt u om samen tot een oplossing te komen. Daardoor is de betrokkenheid groot.

Welke vormen van mediation zijn er?

Een conflict kan over van alles gaan. En eerlijk is eerlijk: niet ieder conflict is op te lossen met mediation. Soms is de tussenkomst van een rechter onvermijdelijk. Maar als het om zaken gaat waarbij familierecht een rol speelt en alle partijen zich willen inzetten om samen een oplossing te vinden, dan helpt Van der Laan u graag als mediator. We zijn gespecialiseerd in bemiddeling bij echtscheiding en bemiddeling bij familieconflicten.

Lees verder over mediation bij echtscheiding

Lees verder over mediation bij familieconflicten

Van der Laan ook uw mediator?

Wilt u weten of Van der Laan notariaat & mediation uw conflict kan helpen oplossen? Maak dan vrijblijvend een afspraak of kom eens langs tijdens ons gratis en vrijblijvend inloopspreekuur in Oldebroek. En u bent natuurlijk ook van harte welkom als u in bijvoorbeeld Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Kampen, Wezep of Zwolle woont.