Sluiten

Het doel van het oprichten van een stichting is gelegen op het ideële of sociale terrein. Een stichting heeft geen leden. De statuten van de stichting bepalen de gang van zaken binnen een stichting. Soms heeft een stichting al jarenlang dezelfde statuten, terwijl de feitelijke situatie sterk veranderd is, bijvoorbeeld omdat er nieuwe activiteiten zijn ontplooid. Ook zijn in de loop van de tijd allerlei wettelijke regels gewijzigd. Het is van belang na te gaan of de bestaande statuten nog voldoen.

De stichting en het bestuur van de stichting moet worden ingeschreven in het handelsregister. Deze inschrijving verzorgt de notaris.
Voor het oprichting van een stichting, maar ook voor wijziging van de statuten van de stichting, is een notariële akte nodig. U hoeft beslist niet zelf statuten op te stellen. Bij het vinden van de juiste formuleringen helpen wij u graag.

Wilt u meer weten over de oprichting van een stichting of de statuten van uw stichting wijzigen. Maak dan een afspraak met Van der Laan notariaat.

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte van Van der Laan Notariaat

Inschrijven